Välkommen till skrivarlyan i Vildfagre.

Direktlänk till inlägg 19 november 2009

Mina bloggvänner.

Av Love - 19 november 2009 20:22

Detta att ha en blogg ger mig mycket. Nya människor tittar in i mitt liv läser om min vardag och funderingar och delar med sig av sina tankar, trevligt.

Vi kommer nog aldrig att träffas men kan ändå ge varandra glädje,dela sorger och sjukdommar, ge uppmuntran och tröst samt skratta på varsitt håll. Delad glädje är ju dubbel glädje.

  

Storhandling stod för stor del av dagen i dag så nu är kyl och frys fyllda.

Kunde inte motstå några nya blommor och vackra ljus men har inte köpt julblommor till köksfönstret ännu.

 Är rätt trött på julstjärnor så jag brukar ha röda begonier och små gröna minitujor istället.

 

Får se om dom nya gardinerna hinner fram till advent. Köpte även en matta som är röd o vitrandig från Jotex. Ni ska få se kort så småningom.

Kamerakortet har pajat så det är bara att köpa ett nytt.

När man ser alla vackra kort på Rankan´s blogg vill man inte lägga ut något för hon är så jätteduktig så man kan få mindervärdskomplex. 5 stjärnor till dig min nya vän.

 

Från norr till söder sitter vi och skriver till varandra och till er alla skickar jag en KRAM.

 

 

  

 
 
Lena

Lena

19 november 2009 22:26

Godafton!
Låt mig berätta hur jag brukade förbereda julen...
Dagen eller ibland två dagar före 1:a advent skulle ljusstakar brinna i alla fönster (nästan) och en adventsstake med mossa + lite pynt och med vita kronljus stå på köksbordet, dessa vita ljus byttes efter advent mot röda. Utegranen skulle då också tändas.
Vid Lucia skulle allt, förutom maten vara klar d.v.s renskrubbat i varenda vrå, julgardiner i köket och julstjärnor i fönstren (röda), baket (tillsammans med min mamma) avklarat och bakverken skulle då ligga i frysen.
Resterande tid fram till jul var stipulerad till juklappsinköp.
Ett par dagar före julafton var det juldukarnas och julpyntets tur. Hyacinter och julgrupper köptes och placerades ut, och doften insöps.
Åhhh, sen den underbara friden på julaftonsmorgonen att bara njuta och inte göra mer än vad jag själv ville i mååånga dagar.
Så extrem och rutinmässig var jag, men det var då det...i mitt friska liv...nu är det inte mycket kvar av dessa rutiner minsann. Adventsstakar i fönstren och utegran är väl i stort sett det som återstår av rutinerna. Julklappar ger min man och jag numera bara till barnbarnen som nu är så stora att jag brukar sätta in pengar deras föräldrars konto och sen får de handla själva.
Ska jag vara riktigt ärlig så saknar jag det faktiskt, men vi alla måste acceptera att tiden går och ingenting består.
Kram

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
av irja

av irja

19 november 2009 22:56

HEJ KÄRA LOVE !
Ja vist är det helt underbart ,att bli så förtrolig med vrandra fast man inte har träffads, härligt me denna uppfinning . BLOGG Man vet alldrig, var ej försäker,tänk om jag överraskar dig en vacker dag och står där och knackar på din dörr, skratt.... Hi hi Årets julfärg på blommorna är vitt..om du ska följa drenden... men självklart ska man ha de man själv trivs med...Hoppas med dig att du får de nya gardinerna, till advent...KRAM IA

http://40-talisten

 
margit

margit

20 november 2009 21:18

Hej Love! Jag har hittat in i din blogg och tittat runt! Trevligt att läsa! Roligt när det är ungefär jämnåriga också!
Jag bor i Eskisltuna (norrländska)Jobbar över...fyllt 65... men "trappar ner" 2010 jan...Min Lasse slutade jobba i juni i år..och när jag vakat av o är hos honom (i Kolsva)så behöver vi inte sätta mobilen på väckning. Så skönt när jag läste att ni också hade sovmornar!!
Vi har också katter. Dom är ju så gulliga och mysiga.
Är det Ok att jag länkar dig?? Du får lnka mig, om du vill!
Jag tycker att Blogga är så roligt!Att få "möta människor" på detta sätt och "prata med varandra"..
Önskar er en fin kväll och trevlig helg!
Kram/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
margit

margit

21 november 2009 00:22

Hej Love, igen! Varit inne och läst och njutit av din blogg. Bläddrat tillbaka och tittat på todigare inlägg. Sett den vackra bilden av dig och Jill...när ni var på "Mallis" 1978.
Ja visst är det fint/skönt med nära väninnor..somman delat mycket med...under livet... och som man även idag kan ha regelbunden kontakt med och "prata av sig" med..
Gonatt! jag kommer att titta in till dig igen!

http://margitholm.blogg.se

 
av irja

av irja

21 november 2009 01:48

Hej i natten!
Vill bara titta in hos dig och önska dig en trevlig helg.Roligt att du tycker om våran nationalrätt Pite palt, KUL.
Ja de är sköna och charmiga de små liven, alla med olik personlighet.Blir inte så mycket skrivet i helgen, vi ska göra en liten resa till Kalix till minsdingen Maria och barbarnen där.Så ha de bra.>>>>FÅNGA DAGEN

http://40-talisten

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Love - 25 mars 2013 09:54

Veckorna trillar iväg fort men våren kommer långsamt. Förra året vid denna tid var det varmt o skönt.   Påsk till helgen men i år hoppar jag över den det blir ingen tur till Blåkulla heller.   Har tappat så mycket lust o kraft känner mig ...

Av Love - 10 mars 2013 18:24

                                          Hejsan i vårsolens glans!   Vilken fin vecka vi haft visst det är ingen direkt värme men att svepa om sig o sitta ute var livgivande. Att få lite färg i ansiktet sitter inte fel.   I måndags träffa...

Av Love - 2 mars 2013 19:27

Det blev mars i år också och jag har sett snödroppar. Vädret i dag har varit varierande sol, regn, blåst och snöblandat. Undrar hur det blir i morgon när Vasaloppet går.   Det var skönt att åka till Leif som var piggare än förra gången. Då ...

Av Love - 25 februari 2013 19:25


Har haft en bra dag med besök hos Leif. Måste försöka förlika mig med att han inte riktigt vet om jag är där eller inte. Han var mer borta i dag men ändå glad o go. Solen tittade fram men jag kan ju inte gå ut utan vi fikade med honom och ser...

Av Love - 21 februari 2013 17:38

Återigen sitter jag vid datorn och en vecka har passerat. Blev dåligare och fick hög feber så det blev transport till Sjukhuset igen o inläggning. Har fått en infektion i såret men i dag kom jag hem. Mycket prover o medikamenter och dom va...

Presentation


Mitt hem är där kärleken finns.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards