Välkommen till skrivarlyan i Vildfagre.

Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Kan detta vara sant???

Av Love - 6 juli 2010 22:02

Trodde jag drömde när jag läste att Gudrun Schyman eldade upp 100.000:-  Hur kan man bara komma på den idiotiska tanken. Inte är det väl hennes privata pengar som hon så lätt lät gå upp i rök. Frågan är var kommer pengarna ifrån och vad vinner partiet med detta?

Jag blir minst sagt upprörd, har dom så mycket pengar hade det väl varit bättre att dela ut till några som verkligen behövde.

 

Trodde också jag drömde när jag kom ut i trädgården i morse och upptäckte att massor av mina blommor var uppätna av dessa djur.  

Visst är dovhjortar fina men jag vill inte ha dom på tomten.

Dom hör egentligen inte hemma i vårat klimat och planterades in av baronen på Boo slott (inte långt härifrån)

Sen har dom spridit sig och massproducerat sig.

Dovhjortat är speciella på så sätt att dom stannar på samma ställe hela livet så vi får ha dom kvar.

 

Hindarna brunstar i okt, nov och hanarna jobbar då för högtryck vilket innebär att dom  magrar rejält och inte hinner äta upp sig innan vintern. Blir det sen en sen vår

far dom illa . Hindar och ungdjur klarar sig bättre.

 

Nästan allt knaprar dom i sig, rosenknoppar penseer, höstanemon, rosenstav, kärleksört och massor av andra blommor. Jag blir så ledsen för i går gladde jag mig över dom vackra rosorna.

I kväll har jag hängt papperspåsar över dom stackars knoppar som finns kvar.

Kan ni tala om för mig vad dom avskyr?

Det enda som hindrar dom är ett högt nätstaket eller elband men vi har en stor tomt så det är omöjligt.

 

Nu fattas bara att vi snart har vildsvin här för dom befinner sig strax bredvid och vi har sett dom. 

En vuxen galt kan vara 185 cm lång, mankhöjd 100 cm

och väga 200kg. Dom har mycket gott luktsinne och kan känna lukten av en människa på 500 m.

I frihet kkan dom bli 10 år men i hägn ca 20 år.

 

Vildsvin är skygga djur och nattdjur som helst undviker människor men blir dom trängda och kommer med svansen rakt upp ska man akta sig för då är det anfall på gång.

Galtarna hugger nerifrån och upp med sina skarpslipade betar i underkäken. Honorna biter och tuggar.

 

 När det är mat på gång (utfordring) kan dom skicka fram en kulting och om det inte smäller så kommer hela flocken fram. Dom är alltså smarta.

Maten består mest av vegitabilier men även fågelungar, ägg, gnagare och kan också ta ett litet rådjurskid.

Må dom hålla sig borta från vår by.

 

  

 

Söta och gulliga tycker jag däremot alla våra grodor är.  

Jag är förste grodräddare, våra katter gillar nämligen att leka med dom och då förflyttar jag dom till ett säkrare ställe utanför kattgården.

Grodor äter spindlar som är ett av dom djur jag avskyr.

 

Det blev lite om djurlivet här och det är dags att gå ut och vattna dom blommor som finns kvar.

Dagarna är väldigt varma och kvällarna underbara.

Jag hoppas det håller i sig nu när många har semester.

Själv har jag ju bestämmanderätt över min tid och njuter av livet och hoppas ni också gör detsamma.

                       Mången kram

                             Love.

 

 

 
 
Margit

Margit

7 juli 2010 01:30

Sitter uppe..fast jag är ledig DENNA natt...suttit med inlägg till bloggen. Man hinner inte med på samma sät...under sommaren, det är så många roliga tillfällen med besök av familjen som kommer på besök och man umgås med varandra.
Vi hade ju besök av äldste sonen Mikael med en del av familjen under förra veckoslutet...och så fick vi "nya" besök igen på söndagkväll..även de från Norrland...så tiden går SÅ fort och det är SÅ roligt!
Vilka otrevliga djur du har som äter upp alla växter som du satt!! Ka inte vara roligt och upptäcka att det är borta!! Jag skulle nog gråta...om dom gjorde så hos oss....
Lasse ligger på soffan o snarkar...ska nu väcka honom för att vi ska gå till sovrummet o lägga oss...o sova. Vi åker vid 9 tiden i morron till E-tuna igen..och tillsammans med 2de andra"..så ska vi åka några mil till en badplats, en sjö..och bada.
Kram min kära Love!!! Och hoppas att du/ni sover gott!!!

http://margitholm.blogg.se

 
lillis

lillis

7 juli 2010 08:38

God morgon Love!
Kan inte förstå vad Gudrun S tänker med inte kan det vara med huvudet och i dessa tider när folk har ont om pengar och när arbetslösheten är så stor.Vad tråkigt med dina blommor som Dovhjorten ätit upp. Hoppas att ni klarar er undan Vildsvinen som förstör så mycket
Önskar dig en bra dag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Siita

Siita

7 juli 2010 20:26

Hejsan. Nu har jag bytt blogg. Nu finns jag på http://Siita.blogg.se He det gott. Kommer gubben din med på bloggträffen? Kram

http://Siita.blogg.se

 
Yvonne

Yvonne

8 juli 2010 08:32

Hej min vän!
Rena zoo hos er ju! =)
Jag är så ointresserad av blommor, så här får dom äta vad dom vill. Så du kan skicka ner dovhjortarna till mig istället! =D
Grodor och paddor är mina favoriter också! Trevliga små varelser som bara ser söta ut! Och nytta gör dom ju, så dom vill jag ha kvar! =)

Må så jättegott och tack för fina bilder och små berättelser!
Varma kramar!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Madde

Madde

9 juli 2010 09:06

Kan bara hålla med dig vad det gäller pengaeldandet. Jag menar här sparas det in på sjukvård, skolor, pensionärer mm. så pengarna hade kunnat gå till så mycket mer vettiga saker. Idioti är vad det var! Fast å andra sidan så har jag aldrig förstått mig på politiker. De är allt ett folkslag för sig som lever i någon slags fantasivärld. Jag har alltid undrat hur det kan komma sig att de har sådana höga löner de har för de är då inte värda dem! Jaja, det är inte så mycket en annan kan göra åt den saken tyvär.

Annars så tyckte jag det var kul att höra om alla djuren i eran närhet. Tråkigt däremot att de äter upp dina växter. Vi hade problem med det förra året. Att de åt upp sprickfärdiga blomknoppar men sedan vi skaffade små belysningspinnar med olika motiv i plast. Tex, fjärilar, fåglar och blommor som lyser i olika färger när solen försvunnit så har vi inte haft ett enda besök på våra växter. Vi hittade våra på Bahaus och de kostar bara 50:-/st och drivs med hjälp av solenergi så ingen eldragning behövs heller de är bara att sticka ner var man vill. Det är också väldigt mysigt då de skiftar från rött, vitt, blått och grönt. Om det nu beror på dessa vågar jag inte garantera men det kanske är värt ett försök. ;-)

Önskar er en underbar och härlig helg!

Många kramar! :D

http://www.mads.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

9 juli 2010 19:06

Klart du blir sur när dina vackra blommor blir uppätna. Vi har varken rådjur eller mördarsniglar på landet men det är ju en ren skogstomt och bara blommor på altanen.
Jag gillar inte Tv på sommaren men ska se på Walk the line i kväll. Har du sett den? Jag har hört att den ska vara jättebra.
Lägenheten är jättevarm och nu fler fläktar behövs. Orkar knappt laga mat men en kycklingsallad ska vi smacka i oss med vitt vin till. Ni ska ha en riktigt skön helg.
Kram
Anna.

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

10 juli 2010 11:50

Ja, Gudrun Schymans tilltag är inget annat än ren skandal, som jag tror har helt motsatt effekt. Folk blir arga. Pengarna kom från ett reklamföretag, som såg sin chans till gratisreklam och man får väl säga att de lyckades.
Fast även där tror jag att deras tilltag får en negativ effekt. Hoppas jag i alla fall.
Ha det gott!
Soliga kramar,

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lukas

10 juli 2010 21:10

Hejsan Mormor!
Idag har vart en toppen dag, det var kul att få se hur Michelle bor.
En vacker dag så ska jag komma och jobba lite mer hos dig. Får nog bli efter jag har jobbat klart på dagis. Nu ska jag ner och äta god mat med gott sällskap. Ha det bra kram Lukas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Love - 25 mars 2013 09:54

Veckorna trillar iväg fort men våren kommer långsamt. Förra året vid denna tid var det varmt o skönt.   Påsk till helgen men i år hoppar jag över den det blir ingen tur till Blåkulla heller.   Har tappat så mycket lust o kraft känner mig ...

Av Love - 10 mars 2013 18:24

                                          Hejsan i vårsolens glans!   Vilken fin vecka vi haft visst det är ingen direkt värme men att svepa om sig o sitta ute var livgivande. Att få lite färg i ansiktet sitter inte fel.   I måndags träffa...

Av Love - 2 mars 2013 19:27

Det blev mars i år också och jag har sett snödroppar. Vädret i dag har varit varierande sol, regn, blåst och snöblandat. Undrar hur det blir i morgon när Vasaloppet går.   Det var skönt att åka till Leif som var piggare än förra gången. Då ...

Av Love - 25 februari 2013 19:25


Har haft en bra dag med besök hos Leif. Måste försöka förlika mig med att han inte riktigt vet om jag är där eller inte. Han var mer borta i dag men ändå glad o go. Solen tittade fram men jag kan ju inte gå ut utan vi fikade med honom och ser...

Av Love - 21 februari 2013 17:38

Återigen sitter jag vid datorn och en vecka har passerat. Blev dåligare och fick hög feber så det blev transport till Sjukhuset igen o inläggning. Har fått en infektion i såret men i dag kom jag hem. Mycket prover o medikamenter och dom va...

Presentation


Mitt hem är där kärleken finns.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards